Herstel slijtage

Gebitsslijtage is verlies van het tandweefsel door andere oorzaken dan cariës. Slijtage komt bijna bij iedereen voor. Tanden en kiezen die een leven lang zijn gebruikt zien er nu eenmaal anders uit dan een nieuw gebit. Maar soms verloopt slijtage anders of veel sneller dan normaal en is er grote schade. Ook bij jonge mensen. Is uw gebit zodanig afgesleten dat het de functie van uw kauwvermogen aantast? Of wilt u slijtage aan uw gebit vanuit esthetisch oogpunt laten behandelen? Geen probleem. Wij hebben een specialist op het gebied van slijtage die de versleten tanden en kiezen herstelt met restauratiemateriaal dat direct in de mond wordt aangebracht. Wilt u meer weten over het herstellen van u gebit en de mogelijkheden bij ons in de praktijk? Vraag ernaar bij uw tandarts.

Worden slijtage behandelingen vergoed door mijn verzekering?
De meeste polissen vergoeden tot het maximale jaarbedrag. In sommige gevallen kunnen wij een machtiging aanvragen en als die wordt goedgekeurd wordt alles vergoed. Vraag ernaar bij uw tandarts.

Hoeveel tijd is ervoor nodig om een versleten gebit te herstellen?
Dan verschilt per situatie. Eerst doen wij een onderzoek, dan bespreken we het behandelplan. Afhankelijk van uw situatie is er dan meestal nog één of twee lange behandelingen nodig. Maar soms ook meer.

Wat gebeurt er als gebitsslijtage niet wordt behandeld?
Vaak worden uw tanden erg gevoelig doordat tandbeen bloot komt te liggen. Vooral bij het eten en drinken van koude dingen en met kauwen heeft u hier last van. Tanden en kiezen worden soms ook heel klein en het kauwvermogen wordt aangetast.

Meer weten wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem contact met ons op of maak meteen een afspraak voor een behandeling.


 

slijtage-herstel

Bekijk ook onze andere behandelingen: