Kinderen

Op tijd beginnen met het bezoeken van de tandarts is erg belangrijk. Neem uw kind daarom vanaf 2,5-jarige leeftijd elk half jaar mee naar de tandarts. Het meest voorkomende probleem bij het melkgebit is cariës, ofwel gaatjes. Die beginnen meestal in de kiezen. Gaatjes die groter worden zonder dat ze worden behandeld, kunnen pijn of ontstekingen veroorzaken. Vooral bij het melkgebit gaat dit proces snel.

Eerste afspraak

Een behandeling is tijdens de eerste afspraak meestal nog niet nodig. De tandarts kijkt vooral of tanden en kiezen goed zijn aangelegd en zal ze tellen. We willen vooral dat uw kind en/of kinderen op speelse wijze vertrouwd raakt met het bezoeken van de tandarts. Tot slot zal de tandarts voorlichting geven over het poetsen en hoe u uw kind hier het beste bij kunt helpen. Overigens alles is vrijblijvend. Is het de eerste keer nog lastig voor uw kind, proberen we het de keer erop weer. Geen probleem.

Toch een gaatje?

Heeft u kind een gaatje en moet uw kind behandeld worden? Leg dan op een rustig moment uit dat uw kind een zieke tand of kies heeft, en dat de tandarts deze beter zal maken. Laat de tandarts zelf aan uw kind vertellen wat er gaat gebeuren. Zeker als u het zelf spannend vindt en tegen de behandeling opziet. Kinderen pikken negatieve signalen snel op en dit kan onnodige angst oproepen. Weet u niet hoe u dit het beste aan kunt pakken? Vraag het ons, wij helpen u graag!

Kinderen naar Tandartsenpraktijk batavia