Kronen en bruggen

Soms is het nodig een tand of kies te verstevigen of te verfraaien met een kroon. Maar wat is een kroon? Een kroon is een porseleinen kapje dat over een afgeslepen tand of kies kan worden geplaatst. Na het plaatsen van de kroon is de tand of kies weer even sterk als voorheen. Als er een tand of kies ontbreekt, kunnen we de tand of kies vaak vervangen met een brug. Een brug bestaat altijd uit twee of meer kronen als pijler, met daaraan vast het brugtussendeel.

Worden kronen en bruggen vergoed door mijn verzekering?
Niet alle polissen vergoeden kronen. Wilt u weten of uw verzekering kronen en bruggen vergoedt? Kijkt u dan of uw polis R-codes vergoedt. Ook is het raadzaam na te gaan of uw polis de techniekkosten vergoedt. Bijna elke polis heeft een maximum bedrag aan vergoeding per jaar. Heeft u een kroon of brug nodig, dan zal uw tandarts een begroting voor u maken. Als u de begrotingen en maximale vergoeding met elkaar verrekend, kunt u uitrekenen wat een kroon of brug u ongeveer gaat kosten.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig voor het plaatsen van kroon of brug?
Meestal zijn er twee behandelingen nodig voor een kroon. De eerste behandeling is voor het prepareren en afdrukken. De tweede behandeling volgt twee weken later en is voor het plaatsen van de kroon of brug.

Krijg ik een tussentijdse oplossing voor de ontbrekende tand of kies?
Ja, wij maken als tussenoplossing een noodkroon of noodbrug. Zo hoeft u niet met een gat in uw mond rond te lopen.

Lees meer over kronen en bruggen.

Meer weten wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem contact met ons op of maak meteen een afspraak voor een behandeling.


 

kronen-en-bruggen

Bekijk ook onze andere behandelingen: