Wortelkanaalbehandeling

Tanden en kiezen bestaan uit een kroon en één of meer wortels. De kroon is het gedeelte dat zichtbaar is. De wortels ziet u niet. Die zitten onder het tandvlees in het bot verankerd. Elke wortel heeft een wortelkanaal dat levend weefsel bevat: pulpa. Als dit weefsel ontstoken is, of ontstoken is geweest, zal uw tandarts het ontstoken tandweefsel verwijderen. Dit is een wortelkanaalbehandeling. Wanneer het onstoken tandweefsel niet wordt behandeld, kan de ontsteking zich naar het kaakbot en verder uitbreiden. Als de weerstand wat minder is kan zo’n ontsteking opvlammen met veel pijn als gevolg. Veel mensen hebben onterecht angst voor een wortelkanaal behandeling, want met een verdoving is een wortelkanaalbehandeling niet pijnlijk. Mocht u angstig zijn voor de behandeling, laat het ons weten. Dan bespreken we dit van tevoren graag met u.

Wordt een wortelkanaal behandeling vergoed door mijn verzekering?
Meestal wel. Wilt u weten of uw verzekering wortelkanaal behandelingen vergoedt? Check dan of uw polis E-codes vergoedt.

Hoelang duurt een wortelkanaal behandeling?
Een wortelkanaalbehandeling is een lange behandeling. De behandeling duurt tussen de 40 en 70 minuten.

Kan ik na de behandeling eten en drinken?
Ja, na de behandeling kunt u gewoon eten en drinken. Uw tanden en kiezen kunnen wel een paar dagen gevoelig zijn bij het kauwen.

Meer informatie over wortelkanaalbehandelingen.

Meer weten wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem contact met ons op of maak meteen een afspraak voor een behandeling.


 

wortelkanaal-behandeling

Bekijk ook onze andere behandelingen: