Witte vullingen

Gaatjes in tanden en kiezen kunnen met verschillende materialen worden gevuld. Tegenwoordig zijn vullingen wit en zijn ze gemaakt van composiet of porselein. Vroeger werden oude vullingen gemaakt van metaal (amalgaam). Die oude vullingen vielen meer op en veel mensen vinden ze ontsierend. De amalgaam vullingen kunnen bij ons vervangen worden door witte tandvullingen. Nieuwe vullingen worden bij ons altijd met wit materiaal uitgevoerd.

Wordt het vullen van tanden en kiezen vergoed door mijn verzekering?
De meeste polissen vergoeden het vullen van tanden en kiezen. Wilt u het zeker weten? Dan is het verstandig om uw polis na te kijken. Check dan of V-codes worden vergoed.

Word ik tijden het vullen van tanden en kiezen verdoofd door de tandarts?
Uw tandarts zal voor de behandeling altijd vragen of u een verdoving wilt of niet. In een enkel geval is een verdoving niet nodig, dit kan omdat de tand of kies geen gevoel meer heeft na een wortelkanaalbehandeling.

Kan ik oude amalgaam vullingen die nog goed zijn, laten vervangen door nieuwe witte?
Natuurlijk vervangen we bij tandartsenpraktijk Batavia graag uw oude amalgaam vullingen. Echter, is het beter dit te doen als er een goede reden voor is, zoals een gaatje, lekkage of kans op breuk.

Meer weten wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem contact met ons op of maak meteen een afspraak voor een behandeling.


 

witte-vullingen

Bekijk ook onze andere behandelingen: