Implantaten

Als er een tand of kies met wortel verloren is gegaan kunt u vaak het beste kiezen voor een implantaat. Wat is een implantaat? Een implantaat is een kunstwortel waarop een kroon kan worden geplaatst. Een voordeel van de keuze voor een implantaat, ten opzichte van een brug, is dat het niet nodig is om de naastgelegen tanden of kiezen af te slijpen.

Worden implantaten vergoed door mijn verzekering?
Niet alle polissen vergoeden een implantaat. Wilt u weten of uw verzekering implantaten vergoedt? Kijkt u of uw polis I-codes vergoedt en wat het maximale jaarbedrag is dat uw verzekering vergoedt? In overleg kunnen we het plaatsen van de implantaten uitsmeren over twee jaren.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig voor het plaatsen van een implantaat?
Voor het plaatsen van een implantaat met een kroon zijn vier behandelingen nodig. De eerste behandeling is voor het consult en het behandelplan. Vervolgens wordt het implantaat in het bot geplaatst en moet deze twee maanden aan het bot vastgroeien. Tijdens de derde behandeling wordt er een afdruk gemaakt voor de kroon. En tijdens de laatste behandeling, twee weken later, wordt de kroon op het implantaat geplaatst.

Krijg ik een tussentijdse oplossing voor de ontbrekende tanden en /of kiezen?
Als het gaat om de voorste delen van uw gebit, maken we een noodvoorziening.Voor de zijdelingse delen is dit vaak niet nodig.

Meer weten wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem contact met ons op of maak meteen een afspraak voor een behandeling.


Bekijk ook onze andere behandelingen: